“La Cour Mare” is een karakteristieke boerderij uit de 17de eeuw en bevindt zich op een flank van een heuvel in het groene hart van het Normandische binnenland  tussen de heuvels van de Pays d’Auge, op de grenslijn tussen de Calvados en de Orne. La Cour Mare ligt verscholen in het charmante dorpje Crouttes op ongeveer 8 kilometer van de kaasstadjes Livarot en Vimoutiers. Het gezellige vakantiehuis ligt ver weg van het doorgaand verkeer in een prachtig glooiend landschap met appelboomgaarden, grazende koeien en typisch Normandische huizen in vakwerk.

Geleid bezoek aan de gites van La Cour Mare met video

La Cour Mare beschikt over 3 aanpalende gîtes : het boerenhuis (9p.), de pressoir(10 p.) en de studio (2 p.). De gîtes kunnen afzonderlijk gehuurd worden maar ook samen als groepsaccomodatie voor 21 personen : 500 €/nacht en 2.750 €/week (van vrijdag tot vrijdag), alles inbegrepen) In de living van het huis van de boer staat er een tafel voor 21 personen. De huizen kijken uit op de grote gemeenschappelijke tuin die naar het zuiden is georiënteerd. De tuin wordt omsloten door een haag, er staan sculpturen, er groeien appelbomen en er bloeien rozen. Veilig afgeschermd voor de kleintjes hebben de gasten  van 1 juli tot 31 augustus een  bovengronds verwarmd  zwembad ter beschikking van 3 op 5 meter.

Beneden in de vallei kabbelt het riviertje van Crouttes met op de achtergrond een mooi zicht op de middeleeuwse Priorij St. Michel. Dit schilderachtig hoekje behoort tot het beschermd patrimonium van Frankrijk !

La Cour Mare ligt op de pelgrimsroute "Rouen - Le Mont Saint-Michel - Santiago de Compostela", erkend als "grote culturele Europese weg". Het vakantiehuis beschikt over het pelgrimslabel "Halte Saint-Michel".

U kunt kennis maken met typische Normandische streekgerechten in gezellige restaurantjes. Calvados en Camembert proeft u bij de plaatselijke producenten of op de maandagmarkt in St. Pierre sur Dives en samen met de kinderen kunt u meegenieten van een bezoekje aan de koeien- of geitenboer of aan de ponymanège vlakbij. De regio biedt een waaier van mogelijkheden voor uitstapjes. Bovenal is de streek  een wandelparadijs langsheen enkele van Franjrijks' mooiste wandelroutes met fraaie vergezichten over het idyllische bocagelandschap met eeuwenoude boerderijen, sfeervolle kerkjes en vredige manoirs in vakwerk.

Hier kunt u in alle rust genieten van de charme van het nog heel authentieke Normandië en zijn gemoedelijke bevolking.

Een ontdekking voor wie de eerste keer komt, een verademing voor wie er terugkeert !